• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • До кінця осені вартість часнику в Україні продовжить зниження
    Опубликовано: 2019-07-18 15:03:38

    Подорожчання часнику в Україні варто чекати тільки наприкінці осені, наразі ж він тільки дешевшатиме.

    Як повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на seeds.org.ua, про це розповів керівник групи компаній Best Garlic Михайло Сорока.

    "Через надлишок вологи в травні північні, центральні, західні області України дадуть не зовсім гарну якість часнику, через що зіб’ється ціна. Потім швиденько закриють льотну квоту на експорт. Вивезти за кордон 500 тонн часнику - це станеться дуже швидко. І це вплине на ціни внутрішнього ринку. Буде спад ціни", - прогнозує він.

    За його словами, група їхніх компаній вже в цьому році збирається вийти з ініціативою до нової влади: збільшити квоту хоча б до 2 тисяч.

    "Це простимулює виробника, підніме ціни на внутрішньому ринку, що потягне за собою організацію виробництва і зацікавленість до цієї теми, до того ж підніме якість часнику. Європа не відчує зміни квот - це не торкнеться монополістів: Іспанії, Італії, Франції. Цей “квотний” часник розходиться по найближчим країнам - Прибалтика Польща", - додав Михайло Сорока.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.