• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Аналітики про торгівлю України свининою: експорт млявий, імпорт - росте
    Опубликовано: 2019-07-18 11:03:43

    Експортні відвантаження української свинини у поточному році досить мляві. Про це повідомляють експерти аналітичного відділу Ради з питань експорту продовольства (UFEB), передає УНН.

    За даними експертів, у січні-травні цього року Україна поставила на зовнішні ринки 767 тонн свинини загальною вартістю 1,7 млн дол.

    "Так званим "піком" можна назвати обсяги постачань у травні - 240 тонн", - йдеться у повідомленні.

    Найбільшим покупцем української свинини є В’єтнам, повідомляють в UFEB.

    "На цю країну припадає майже половина від загальної частки експорту, основними позиціями постачань зазвичай є морожені нижні частини туші та лопатки", - розповіли аналітики.

    При цьому, імпорт свинини Україною росте. За підсумками п'яти місяців загальний обсяг імпорту продукту зріс на 42,6%, або на 4,4 тис. тонн.

    "Імпорт, в свою чергу, перевищує експорт, але не є критичним для внутрішнього ринку. Загальний обсяг постачань за підсумком п’яти місяців склав 10,3 тис. т на загальну вартість 19,1 млн USD", - розповіли в UFEB.

    Як повідомляв УНН, в Україні імпорт свинини істотно перевищує експорт не перший місяць.

    Разом з тим, українці їдять в три рази менше свинини, ніж європейці. Паралельно, ціни на свинину в нашій країні вже вище, ніж в Європі. Серед причин цінового буму фахівці називають епідемію АЧС.

    На думку депутата Сергія Тригубенка, контролери, в особі Держпродспоживслужби, неефективно і непрофесійно протистоять вірусу, і тому українські фермери продовжують відчувати мільйонні збитки.

    Нагадаємо, у той же час, в Україні дедалі більшими обсягами імпортують свинину з Польщі та інших країн. Тваринники відзначають, що без контрабанди не обходиться, а також закликали прем'єра Гройсмана в цьому розібратися.

    Рекордний імпорт свинини в Україну також пов'язують з АЧС.

    Ірина Макаренко

    Источник: УНН

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.