• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Найдешевшим м'ясом в Україні залишається курятина
    Опубликовано: 2019-06-26 13:02:00

    Найдешевшим видом м'яса в Україні є курятина. Про це свідчать дані Мінагрополітики, передає УНН.

    Станом на 14 червня ціна птиці (курки) в опті становила 46,23 грн за кг, у роздрібі - 59,6 грн за кг.

    Ціна свинини в опті становила 76,1 грн за кг, у роздрібі - 100,2 грн за кг. Оптово-відпускна ціна на яловичину становила 78,08 грн за кг, роздрібна - 101 грн за кг.

    Також повідомляється, що за рік в Україні оптові ціни на м'ясо зросли на 1%, роздрібні - на 7%.

    Серед усіх видів м'яса найбільш відчутним є розрив в оптових та роздрібних цінах на свинину - 24,07 грн на кілограмі продукту. Далі йде яловичина і птиця (курка) - 22,9 грн та 13,3 грн відповідно.

    Додамо, що оптово-відпускні ціни в Україні формує виробник, роздрібні - ті, хто купує продукт в оптовика, у тому числі - торгові мережі: супермаркети або магазини.

    "Чим довший ланцюг - тим більшою буде роздрібна ціна. Чим вища торговельна надбавка - тим вищою буде ціна для кінцевого споживача", - роз'яснив економічний експерт Юрій Гаврилечко.

    Нагадаємо, вартість курятини в Україні нижча, ніж у країнах ЄС. Так, наприклад, курятина у Києві коштує на 17,7% дешевше, ніж у Варшаві, і в 2,3 раза доступніша, ніж у Берліні.

    Раніше УНН повідомляв, що у минулому році Україна піднялася на 6-те місце в світовому рейтингу експортерів курятини, обігнавши Росію і Канаду. У країнах ЄС Україна - серед трьох головних постачальників.

    Основний експортер України - агрохолдинг "Миронівський хлібопродукт" Юрія Косюка. Частка його компанії в загальному експорті продукту становить 88%.

    За прогнозами німецьких експертів, в 2019-му Україна збільшить показники експорту курятини до 350 тис. тонн, випередивши при цьому Росію, Білорусь і Канаду.

    Ірина Макаренко

    Источник: УНН

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.