• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • За тиждень ціни на огірки в Україні впали на 45%
    Опубликовано: 2019-06-28 15:04:17

    На українському ринку спостерігається надлишок огірків, що змушує виробників активно переглядати ціни в бік зниження.

    Як повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на EastFruit, дана ситуація зумовлена збільшенням пропозиції ґрунтових огірків, як з великих фермерських господарств, так і з літніх теплиць. Сьогодні фермери пропонують огірки з літніх теплиць за ціною 5-6 грн/кг, що в середньому на 45% дешевше, ніж тижнем раніше.

    "В умовах, що склалися великі тепличні комбінати, незважаючи на невеликі збори, змушені були також переглянути ціни в бік зниження. Так, до кінця нинішнього тижня, продажу тепличних огірків велися по 7-10 грн/кг, що в середньому 29% дешевше, ніж в кінці минулого робочого тижня", - йдеться у повідомленні.

    Таку ситуацію гравці ринку пояснюють відразу декількома факторами. По-перше, пропозиція огірків із плівкових теплиць і відкритого ґрунту продовжує збільшуватися, що вкрай негативно позначається на темпах збуту даної продукції. У той же час, великі комбінати зачищають теплиці і часто пропонують до продажу некондиційну продукцію.

    Проте, необхідно відзначити, що, незважаючи на цінову зниження, сьогодні тепличний огірок в Україні коштує в середньому в 2,4 рази дорожче, ніж в аналогічний період 2018 року. У той же час, ціни на продукцію із плівкових теплиць в середньому в 2,2 рази вище торішніх.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.