• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українські свинарі зможуть експортувати навіть за умови АЧС - контролери
    Опубликовано: 2019-06-14 12:03:28

    Процес впровадження компартменталізації перебуває на фінішній прямій. Про це у межах ХІ Міжнародного конгресу "Прибуткове свинарство" заявив перший заступник голови Держпродспоживслужби Андрій Жук, передає УНН із посиланням на прес-службу Асоціації тваринників України (АТУ).

    "Документ щодо впровадження компартменталізації уже затверджений, підписаний, йому присвоєний номер у Мін'юсті і залишилось його опублікувати", - сказав він.

    Тож невдовзі свинарські підприємства, у яких забезпечено високий рівень біозахисту, зможуть вільно реалізовувати свою продукцію. У тому числі й за кордон, поінформували в АТУ.

    Тваринники нагадали, що активну участь у впровадженні компартменталізації брали фахівці АТУ.

    "Фахівці АТУ та її голова Ірина Паламар неодноразово закликали владу до внесення відповідних змін до законодавства на засіданнях робочих груп у Кабміні, Мінагрополітики, активно обговорювали необхідність введення компартментів на галузевих заходах та у ЗМІ", - йдеться у повідомленні.

    Нагадаємо, тваринники просять Держпродспоживслужбу відкрити ринок експорту свинини до Китаю.

    А вітчизняний ринок свинини сьогодні страждає від "сірого" імпорту, переконують фахівці та закликають владу на це відреагувати.

    За словами парламентаря Сергія Тригубенка, так багато свинини, як зараз, ми не імпортували останні 4 роки. До того ж, така ситуація призвела до відчутного подорожчання сала і свинини на внутрішньому ринку.

    І оскільки з АЧС наші контролери впоратися досі не можуть, то, за прогнозами експертів, українцям варто готуватися до подальшого зростання цін на продукцію свинарства.

    Петро Івасюк

    Источник: УНН

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.