Зростання цін на моркву в Україні впродовж шести попередніх тижнів почало зменшуватись.
Як повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на прес-службу Української плодоовочевої асоціації (УПОА), ціни на моркву цього сезону досягли свого історичного максимуму, паралельно з поступовим зростанням цін, попит з боку покупців також поступово слабшав, а на початку минулого тижня торгівля у даному сегменті практично зупинилась, как сообщает сайт новостей финансовых рынков Украины и мира Elcomart.ua.
Українські виробники поспіхом намагалися реалізувати залишки моркви зі сховищ, а єдиним інструментом, який міг би допомогти в цьому випадку, було зменшення раніше встановлених цін. Як результат, минулий тиждень логічно закінчився встановленням нового цінового діапазону 16-20 грн/кг.
Як прогнозують аналітики УПОА, поки в українських фермерів ще будуть в наявності приховані запаси моркви, основним чинником ціноутворення у даному сегменті буде купівельна активність.
Инф. proagro.com.ua
agrinews.com.ua