• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Імпортери цибулі стурбовані можливим обвалом ціни на ринку України
    Опубликовано: 2019-05-26 14:02:24

    Комерційні партії першої озимої цибулі від українських виробників продукції не перевищують 5-10 тонн, втім, і цього приводу стало достатньо для занепокоєння імпортерів, які продовжують завозити ранню цибулю з Узбекистану та Єгипту.

    Як повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на "Інфо-Шувар", поява першої цибулі може спровокувати доволі швидке зниження ціни і трейдери в такий ситуації ризикують більше, ніж хто-небудь.

    За даними "Інфо-Шувар", сьогодні на найбільшому в Західній Україні гуртовому ринку ОРСП "Шувар" у Львові пропонується найбільший асортимент ріпчастої цибулі. На майданчику присутня імпортна цибуля врожаю 2018 року. Якість такої продукції є дуже неоднорідною, і ціни, відповідно, дуже різні - цибуля задовільної якості коштує 15-20 грн/кг (0,52-0,69 євро/кг), а продукція низької якості розпродається в 2 рази дешевше. Слід відмітити, що ще місяць тому ціни були на 30-40% вищими.

    Поряд із минулорічною цибулею, на майданчику "Шувару" пропонується імпортна молода цибуля. Продукція від виробників Узбекистану коштує, в середньому, 20 грн/кг (0,52-0,69 євро/кг), за такою ж середньою ціною продається і цибуля, завезена із Єгипту.

    За даними "Інфо-Шувар", фермери Півдня першу озиму цибулю сьогодні доволі успішно продають з господарств по 18-19 грн/кг (0,62-0,65 євро/кг).

    "За досвідом попередніх сезонів, поява ранньої вітчизняної цибулі на ринку започатковує стійкий тренд до зниження ціни. В минулому році, завдяки досить теплій весні, визрівання ранньої цибулі було пришвидшеним, тому ціни на неї з середини травня і до середини червня встигли знизитися з 15-16 грн/кг (0,4-0,5 євро/кг) до 10-11 грн/кг(0,3-0,4 євро/кг). Але поточний сезон більше подібний до 2017 року,тоді теж була затяжна весна, в середині травня рання цибуля коштувала 20-22 грн/кг (0,6-0,7 євро/кг), а до середини червня ціни на неї впали до 9-10 грн/кг (0,3-0,4 євро/кг)", - зауважила керівник департаменту "Аналітика" ОРСП "Шувар" Тетяна Гетьман.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.