• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна встановила нові вимоги до імпорту тварин та продукції тваринництва
    Опубликовано: 2019-04-22 14:03:05

    Міністерство юстиції 4 квітня зареєструвало наказ Мінагрополітики, яким закріплено нові вимоги до імпорту в Україну тварин та продукції тваринництва.

    Як повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на прес-службу Держпродспоживслужби,основна мета документу - необхідність системного перегляду й оновлення чинних вимог до імпорту, які переважно вже не відповідають сучасним реаліям торговельних відносин.

    Наказ, зокрема, передбачає застосування Україною принципів зонування та компартменталізації. Це відповідає міжнародній практиці гнучкості торгівлі, коли дозволяється імпортувати тварин або продукцію із зон або компартментів, якщо не вся територія країни-експортера є вільною від тієї чи іншої хвороби тварин.

    Також значно скоротиться кількість діагностичних досліджень щодо живих тварин, які повинні проводитися на території країни-експортера. Таким чином буде зменшено фінансове навантаження на операторів ринку, що планують ввозити в Україну живих тварин.

    Крім того, наказ передбачає оновлення вимог щодо походження сировини для виробництва харчових продуктів. Він не встановлює вимог щодо походження сировини для виробництва харчового продукту виключно з території країни-експортера.

    Також документ має на меті збільшення видового різноманіття продуктів, які можуть імпортуватися в Україну. Так, до сьогодні на законодавчому рівні не було встановлено вимог до імпорту низки категорій продуктів.

    Наказом встановлено вимоги до таких нових категорій продуктів, як композитні продукти, желатин, колаген, молозиво, жаб’ячі лапки та равлики, 33 категорії побічних продуктів та продуктів їхньої обробки, переробки.

    З ухваленням зазначеного наказу втрачає чинність наказ Державного департаменту ветеринарної медицини, Міністерства аграрної політики від 14 червня 2004 року № 71 "Про затвердження Ветеринарних вимог щодо імпорту в Україні об’єктів державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду", зареєстрований в Міністерстві юстиції 23 червня 2004 року за № 768/9367 (зі змінами).

    Наказ, який вводить нові вимоги до імпорту в Україну тварин та продукції, набуде чинності через півроку після опублікування.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.