• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна в грудні 2018 року наростила імпорт цибулі в 15 разів
    Опубликовано: 2019-01-26 10:05:58

    За підсумками грудня в Україну ввезено понад 6 тис. тонн цибулі, що в 15 разів перевищує обсяг імпорту в грудні 2017 року і стало рекордом місячного імпорту для першої половини сезону.

    Як повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на EastFruit, з початку сезону (з серпня 2018 року) Україна вже імпортувала 14,2 тис.тонн цибулі, що в 6,4 рази перевищує показники за такий же період попереднього року.

    Україна вже в перші п’ять місяців сезону стала нетто-імпортером цибулі, так як його експорт за цей період досяг всього лише 10,6 тис.тонн.

    Таким чином імпорт цибулі в Україні перевищував експорт на 3,6 тис.тонн, а Україна стала одним з найбільших покупців цибулі в регіоні, хоча зазвичай була нетто-експортером цих овочів.

    Водночас експорт цибулі з України за перші п’ять місяців сезону-2018/19 також виріс, причому, досить різко - в 3,3 раза. Україна закуповувала дешевий цибулю в Центральній Азії (Казахстан, Узбекистан, Таджикистан) і в Азербайджані, а продавала на експорт дорогу цибулю в Євросоюз. На даний момент цибуля в центрально-азійських країнах коштує в чотири рази дешевше, ніж в Україні, але ціни на цибулю в Україні як і раніше нижче, ніж в ЄС.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.