• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна розпочала імпорт буряку з Польщі
    Опубликовано: 2019-01-01 11:02:15

    Напередодні новорічних свят Україна розпочала імпортувати столовий буряк з Польщі.

    Як повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на info.shuvar, сьогодні на гуртових ринках країни польський буряк коштує 10,5-11 грн/кг (0,34-0,35 евро/кг).

    За такою ж самою ціною на ринках пропонується якісний український буряк, втім, його пропозиція обмежена і, за словами гуртових компаній, імпортний буряк все одно переважає по параметрах якості українську продукцію.

    Експерти наголошують на тому, що ранній початок імпорту буряку є однією з головних особливостей цього сезону. Перші обсяги почали завозитись з Білорусі ще на початку листопада і це було досить нетиповим явищем, адже в цей період в українських господарствах тривало збирання власного врожаю.

    Передумови для імпорту з Польщі з’явились ще на початку грудня, коли була зафіксована майже двократна різниця в ціні між польським та українським буряком.

    "Станом на кінець календарного року і кінець першого півріччя овочевого сезону, ціни на буряк в Україні вже формуються по імпорту, хоча в попередні т.з. "дефіцитні" роки ми починали масово імпортувати буряк тільки в кінці зими. На мою думку, зменшення пропозиції української продукції і, відповідно, потреба в імпорті вже у грудні пов’язана не тільки із зменшенням власного виробництва. В попередні два маркетингові роки ціни на буряк починали зростати тільки в лютому, тоді багато хто з виробників були засмучені тим, що не "дотримали" буряк до весни. Тому, враховуючи досвід останніх двох сезонів, українські фермери сьогодні не поспішають продавати буряк. Але "стриманий" обсяг все одно колись з’явиться на ринку, поки що його місце буде поступово заповнювати імпорт", - зауважила керівник інформаційного центру "Інфо-Шувар" Тетяна Гетьман.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.