• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціни на картоплю в Україні вже побили рекордні показники
    Опубликовано: 2018-12-23 11:01:37

    Експортери продовжують активно купувати картоплю на українському ринку, що сприяє подальшому подорожчанню цієї продукції.

    Про це повідомляє «АПК-Інформ: овочі і фрукти».

    В результаті, вже на даний момент ціни на якісну картоплю стали максимальними для другої половини грудня.

    Зокрема, сьогодні українські виробники вже відвантажують картопля високої якості за 4,5-6 грн/кг ($ 0,16-0,22 за кг) в залежності від регіону та інших умов угоди. Таким чином, тільки з початку поточного року картопля в Україні подорожчала в середньому на 35%.

    Крім підвищеного попиту з боку компаній з Молдови та Азербайджану, позитивний ціновий тренд провокує також і активізація темпів збуту на внутрішньому ринку, оскільки оптові компанії та роздрібні мережі почали формувати товарні запаси на період новорічних свят.

    В результаті, вже сьогодні картопля обходиться оптовим покупцям в середньому на 40% дорожче, ніж в аналогічний минулорічний період. Однак, як відзначають галузеві експерти, навіть в таких умовах ряд фермерів продовжують відмовлятися від активних продажів в очікуванні подальшого цінового зростання.

    Нагадаємо, попит на картоплю в Україні продовжує зростати, причому, найбільшу зацікавленість у закупівлі цієї продукції проявляють компанії з Молдови та Азербайджану.

    Инф. agravery.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.