• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна з початку сезону збільшила експор заморожених ягід і фруктів на 32%
    Опубликовано: 2018-11-24 11:06:09

    За перші п’ять місяців сезону (червень-жовтень 2018 року) з України було експортовано 31,3 тис.тонн заморожених ягід і фруктів, що на 32% більше, ніж за той же період минулого року.

    Як повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на EastFruit, поставки заморожених овочів зросли на 18% за той же період, але обсяг цього експорту був набагато скромніше - всього 2,8 тис. тонн, как сообщает сайт новостей финансовых рынков Украины и мира Elcomart.ua.

    Це дозволило Україні заробити $56,2 млн експортної виручки, з яких $ 53,3 млн від заморожених ягід і $2,9 млн - від заморожених овочів. Виручка від експорту замороженої продукції збільшилася ще більш істотно, ніж обсяг експорту в натуральному виражені. Від заморожених ягід, фруктів і овочів експортери отримали на 45% більше грошей.

    Зазначається, що більш висока вартість експорту ягід говорить про зростання експортних цін. При цьому закупівельні ціни на ягоди для переробки в Україні в поточному сезоні були вкрай низькими.

    Завдяки низькими закупівельними цінами на сировину, експортери ягід в цьому сезоні можуть непогано заробити. Проте вже в наступному сезоні вони можуть зіткнутися з дефіцитом продукції, оскільки багато українських виробників розчарувалися в вирощуванні таких ягід як малина і чорна смородина.

    У той же час виробники лохини продовжували розширювати площі, однак ця ягода експортувалася, переважно, в свіжому вигляді. Хоча частина вирощуваної в Україні лохини може цілком стати непоганою сировиною для переробки в майбутньому.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.