• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціни на живець свиней в Україні зменшились на 3%
    Опубликовано: 2018-11-17 10:03:25

    Протягом першої декади листопада тривало падіння цін закупівлі живця свиней.

    Як повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на прес-службу Асоціації свинарів України, на початку листопада діапазон закупівельних цін на свинину живою вагою знизився до 43-44,5 грн/кг.

    Середньоринкова цінова позначка на свиней забійних кондицій втратила понад 3% порівняно з показником попереднього тижня. Хоча верхня і нижня межі опустилися на 1 грн/кг, упродовж цього тижня пропонувалися нижчі цінові пропозиції як від переробників, так і від виробників свинини, как сообщает сайт новостей финансовых рынков Украины и мира Elcomart.ua.

    Представники м’ясопереробної галузі вважають, що наступного тижня максимальна цінова позначка може зрівнятися з "бар’єрним" рівнем цін (44 грн/кг), а нижня межа опуститься до 42 грн/кг.

    Оператори відзначили суттєве послаблення попиту як з боку кінцевого споживача, так і з боку м’ясокомбінатів. І якщо млява купівельна активність населення пояснюється сезонними чинниками (збільшення витрат на комунальні послуги, присадибний забій худоби та птиці, збирання грибів і вилов риби), то зміну настроїв виробників м’ясних і ковбасних виробів пов’язують з частковою переорієнтацією на дешевшу сировину (курятину, імпортний свинячий жир і морожену свинину в елементах).

    При цьому внутрішня ціна вже цього тижня опустилася нижче ціни входу імпорту, яка у відповідь на низьковолатильні коливання на європейському ринку у жовтні та на початку листопада зупинилася на рівні 44 грн/кг. Водночас від виробників свинини все частіше лунають зауваження, що нинішня ціна в умовах здороження кормів ставить під питання окупність виробничих витрат.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.