• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Експорт українських кавунів зріс вперше за три сезони
    Опубликовано: 2018-10-21 15:09:20

    Вперше за останні три сезони експорт українських кавунів показав позитивну динаміку.

    Як повідомляє "ПроАгро" з посиланням на "Інфо-Шувар", з липня по вересень Україна експортувала понад 19 тис. тонн кавунів, що на 4% більше, ніж за весь минулий сезон.

    Водночас експерти зазначають, що це не остаточні висновки, адже експорт кавунів завершується в жовтні, тобто загальний результат поточного сезону буде ще кращим порівняно з останніми роками.

    "В Україні останніми роками інтенсивно розвивається виробництво раннього кавуна. Наш клімат на півдні цілком сприяє цьому. Але продавати ранній кавун в Україні нелегко. У цей період на внутрішньому ринку багато ягід. Крім того, українці досі вважають, що ранній кавун напханий хімією, тобто небезпечний до вживання. Тому українські виробники роблять ставку на експорт", - зауважила експерт плодоовочевого ринку Східної Європи Тетяна Гетьман.

    За її словами, цього сезону найбільший за останні три сезони обсяг експорту кавуна в серпні, хоча цей місяць був досить складним для виробників кавуна.

    "Тоді в Україні розпочалися дощі, які заважали збирати врожай. Зменшення пропозиції призвело до зростання ціни. Але експорту це не завадило", - додала експерт.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.