• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У вересні закупівельні ціни на гречку впали на тисячу гривень
    Опубликовано: 2018-10-12 18:07:44

    В Україні закупівельні ціни на гречку лише за останній тиждень знизились на 200-300 грн. Якщо на початку вересня гречка була по 7 тис. грн, то зараз пропонують по 6 тис. грн.

    Про це в інтерв’ю Agravery.com розповів  директор одного із найбільших виробників та переробників гречки в Україні «Білоцерківського комбінату хлібопродуктів» Іван Шилов.

    Він наголосив, що ціни подекуди є навіть меншими, адже дається взнаки демпінг від казахів.

    «Продати гречане зерно на виробництво гречаних пластівців набагато важче – підприємці воліють зачекати декілька тижнів, але купити більш дешевий продукт із Казахстану і реальне походження продукту їх не цікавить», — зауважив Шилов.

    За його словами, поряд із легальними  українськими переробниками круп існують іще і нелегальні, які також опускають ціни і тиснуть на ринок.

    «Приватні підприємства-одноденки купують гречку за готівку у фермерів по 5 тис. грн за тону і продають по тій же самій ціні, що і казахи. При тому вони не платять податків. Ось і виходить, що ті, хто працює легально, на сьогодні опиняються у програші», — розповідає Іван Шилов.

    До того ж, як переконують українські виробники, зменшувати ціну продукту їм уже нема куди. У собівартості крупи гречаної 90% це вартість сировини, 2-4% це вартість енергоносіїв, решта — це заробітна плата (2-3%) та інші витрати.

    «Тому у виробників інших резервів, окрім зменшення вартості сировини немає. А  вартість сировини можна зменшити тільки за рахунок урожайності культури. Поріг беззбитковості по цій культурі становить 15 ц/га», — пояснює Шилов.

    Инф. agravery.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.