Основними видами фруктів, що поставляються на експорт з України, за підсумками 9 місяців 2017 року, стали журавлина і лохина, їх частка в експорті становила 35,7 %.
Про це повідомив віце-президент Українського союзу промисловців і підприємців, координатор Центру підтримки експорту при УСПП Денис Красніков, пише «Інфоіндустрія».
За динамікою приросту експорту, за даними Центру підтримки експорту УСПП, в досліджуваний період журавлина і чорниця посіли друге місце з ростом в 23%, поставки здійснені на суму $8,5 млн.
Поставки журавлини і чорниці (плюс інші плоди роду Vaccinium) в Нідерланди і Великобританію склали 98% і 94% відповідно.
На думку Краснікова, у більшості українських виробників фруктів немає стабільних контрактів з міжнародними торговими мережами. Причиною цього є різна якість різних партій товарів, в той час як торговельним мережам потрібна саме постійна якість.
Відкритим, на думку експерта, є і питання про сертифікацію продукції фруктової групи — у багатьох виробників її просто немає. І це питання треба вирішувати, якщо український бізнес хоче продовжувати нарощувати обсяги експорту фруктів.
Нагадаємо, у майбутньому сезоні найбільш привабливі перспективи розвитку в Україні зосереджені в сегменті фруктів і ягід.
Инф. agravery.com
agrinews.com.ua