• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціни на кавуни показали свій максимум
    Опубликовано: 2017-08-09 14:30:52

    Протягом останнього півтора місяця ціни лише падали.
    Аграрії майже вдвічі підвищили відпускні ціни на кавуни. Це сталося за останній тиждень.

    Ще тиждень тому кавуни в господарствах Херсонщини коштували 0,7-0,9 грн за кілограм. А вже сьогодні херсонські фермери пропонують ці ягоди не дешевше, ніж за 1,2-1,3 грн за кілограм за готівковим розрахунком. А за безготівковим - ціна доходить до 1,4-1,7 грн за кілограм. Про це повідомляє "Інфо-Шувар".

    Це перше суттєве подорожчання від початку кавунового сезону. Протягом останніх шести тижнів ціни лише знижувались.

    Експерти пояснюють, що в господарствах Херсонської області закінчуються ранні кавуни, а пізні ще не достигли в достатній кількості, тому попит на ринку переважає пропозицію. Це, своєю чергою, і провокує підвищення цін. Крім того, спека посприяла активізації роздрібних продажів, бо саме в спекотні дні кавуни продаються найкраще.

    На гуртових ринках зростання вартості ще незначне. Залишки кавунів на найбільших гуртових ринках України продавці пропонують за 1,2-3 грн/кг . На ринку "Нежданий" у Херсонській області кавун можна придбати за 1,2-1,5 грн/кг, на львівському "Шуварі" - за 2,5-3 грн/кг, на "Столичному" в Києві – за 1,8-2,8 грн/кг.

    businessua.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.