• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна збільшила експорт молокопродуктів в Китай в дев'ять разів
    Опубликовано: 2017-08-04 18:30:42

    Україна за перші п'ять місяців поточного року збільшила експорт молокопродуктів до Китаю в дев'ять разів або на тисячу відсотків.

    Про це повідомив економіст інвестиційного відділу FАО Андрій Ярмак на своїй сторінці у Facebook.

    «Звичайно, легко такі збільшення показувати, коли у тебе мізерні обсяги в минулому. Але двадцять перше місце, це вже непогано, враховуючи який ажіотаж зараз на ринку Китаю», ― зазначив Ярмак.

    «Що ми експортували? Суху сироватку, переважно. Експортували цього продукту на суму майже $4 млн», ― додав він.

    За словами експерта, лідером серед постачальників молочної продукції до Китаю з величезним відривом від інших є Нова Зеландія. На молокопродукти цієї країни китайські імпортери витрачають більше $250 млн щомісячно.

    Для порівняння, США, що знаходяться на другому місці, постачають в 7,5 разів менше продукції. А Україна ― в 44 рази менше, ніж США.

    «Отже, потенціал на цьому ринку є. Потенціал у молочного бізнесу України потужний. Реалізувати його можна, лише системно працюючи, та докладаючи зусиль на кожному етапі розвитку. І зараз, я вважаю, пріоритетним напрямком є створення кооперативів професійних виробників молока», ― підсумував Ярмак.

    agravery.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.