• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Агентство S&P підтвердило рейтинг «Кернел» на рівні В
    Опубликовано: 2017-07-27 16:31:50

    Міжнародне рейтингове агентство Standard&Рооr's (S&P) підтвердило агрохолдингу «Кернел Груп» довгостроковий корпоративний кредитний рейтинг B.
    Прогноз зміни рейтингів ― «стабільний».

    Водночас агентство підтвердило на рівні В рейтинг випуску п'ятирічних єврооблігацій компанії обсягом $500 млн зі строком погашення в 2022 році.

    Підтвердження рейтингів відображає переважно той факт, що, незважаючи на придбання акцій агрохолдингу «Українські аграрні інвестиції» (УАІ), показники кредитоспроможності компанії «Кернел» як і раніше відповідають рівню, який S&P прогнозувало при присвоєнні компанії рейтингів у січні 2017 року.

    Угоду подібного обсягу вже було враховано в рамках попереднього базового сценарію, що пояснює, чому її укладання не вчинило впливу на фінансові показники групи.

    Зазначається, що завдяки цій угоді компанія стала оператором найбільшого земельного банку в країні (понад 605 тис. га), що дозволить їй істотно зменшити залежність від сировини сторонніх постачальників.

    З огляду на вертикально інтегровану бізнес-модель компанії «Кернел», S&P вважає, що додаткові 192 тис. га родючих земель забезпечать синергію видатків, яку S&P поки не враховує в рамках своєї моделі.

    Завдяки зміцненню позицій у сільськогосподарському секторі група може дещо пом'якшити сезонну волатильність операцій із переробки сировини.

    Крім того, зростання кількості сховищ дасть змогу компанії ущільнити мережу логістичних терміналів.

    Незважаючи на всі позитивні фактори інтеграції УАІ, S&P не переглядає оцінку конкурентної позиції групи.

    Довідка:

    До складу групи «Кернел» входять Полтавський олійноекстракційний завод, Приколотнянський ОЕЗ і Вовчанський ОЕЗ (обидва ― Харківська область), комплекс із виробництва соняшникової олії в Кропивницькому, елеватори потужністю 2,2 млн тонн. Підприємства холдингу виготовляють продукцію під назвами «Щедрий дар», «Стожари», «Любонька», «Чумак».

    agravery.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.