• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Внутрішнє споживання зернових в Україні на 4% поступається показникові попереднього сезону
    Опубликовано: 2017-07-23 12:35:30

    За підсумками 2016/17 МР внутрішнє споживання зернових і зернобобових культур в Україні оцінюється на рівні 24,2 млн тонн, що становить 42% від загального виробництва зерна (66,1 млн тонн) і на 4% поступається показникові попереднього сезону (25,3 млн тонн).
    «При цьому частка продовольчого використання в загальному обсязі внутрішнього споживання планомірно знижується. Так, частка продовольчого споживання пшениці протягом 5 останніх сезонів скорочується в середньому на 7% щорічно, на тлі скорочення чисельності населення і зміни культури харчування. У структурі внутрішнього споживання ячменю на продовольчу переробку припадає менше 1%», ― зазначив аналітик зернових ринків Андрій Купченко.

    Також експерт уточнив, що основним напрямком продовольчої переробки в сегменті пшениці є виробництво борошна, а в сегменті ячменю ― виробництво круп.

    За період з липня по травень 2016/17 МР на великих підприємствах України було вироблено на 1% менше борошна, ніж в попередньому сезоні (1,8 млн тонн проти 1,83 млн тонн). При цьому виробництво ячмінних круп за той же період зросло на 4%, досягнувши 16,9 тис. тонн проти 16,3 тис. тонн роком раніше.

    agravery.comЗа підсумками 2016/17 МР внутрішнє споживання зернових і зернобобових культур в Україні оцінюється на рівні 24,2 млн тонн, що становить 42% від загального виробництва зерна (66,1 млн тонн) і на 4% поступається показникові попереднього сезону (25,3 млн тонн).
    «При цьому частка продовольчого використання в загальному обсязі внутрішнього споживання планомірно знижується. Так, частка продовольчого споживання пшениці протягом 5 останніх сезонів скорочується в середньому на 7% щорічно, на тлі скорочення чисельності населення і зміни культури харчування. У структурі внутрішнього споживання ячменю на продовольчу переробку припадає менше 1%», ― зазначив аналітик зернових ринків Андрій Купченко.

    Також експерт уточнив, що основним напрямком продовольчої переробки в сегменті пшениці є виробництво борошна, а в сегменті ячменю ― виробництво круп.

    За період з липня по травень 2016/17 МР на великих підприємствах України було вироблено на 1% менше борошна, ніж в попередньому сезоні (1,8 млн тонн проти 1,83 млн тонн). При цьому виробництво ячмінних круп за той же період зросло на 4%, досягнувши 16,9 тис. тонн проти 16,3 тис. тонн роком раніше.

    agravery.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.