• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На Волині стартували жнива
    Опубликовано: 2017-07-11 14:31:55

    Волинські аграрії розпочали обмолот озимих зернових культур. Про це йшлося сьогодні, 10 липня, під час наради у Волинській облдержадміністрації з розгляду питань щодо збереження врожаю.

    Директор департаменту агропромислового розвитку Волинської ОДА Юрій Горбенко повідомив, що жнива області стартували. Загалом цьогоріч зернові культури становлять 52% від усього, що вирощують на волинських землях. Зібрати ж буде необхідно 290 тисяч гектарів зернових. Найбільше їх традиційно у Горохівському, Луцькому, Володимир-Волинському і Турійському районах.

    Як розповів Горбенко, 5 липня почали перші обмолоти озимого ячменю, які показують непогані результати. А вже 14–16 липня очікують початку обмолотів озимого ріпаку.

    Горбенко додав, що цього жнивного сезону рекомендована вартість обмолоту однієї сотки поля в особистих селянських господарствах становить 18–20 гривень.

    До того ж, наголосив головний аграрій Волині, значну увагу звертають на належні умови зберігання зерна. Наразі в елеваторах області може зберігатися 810 тисяч тонн зерна одночасно.

    pravda.lutsk.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.