• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Фірму екс-депутата облради використали для прокачування мільйонів за кукурудзу
    Опубликовано: 2017-06-14 12:37:15

    Через теофіпольске ТОВ «Україна 2001» невідомі особи прокачали майже 20 млн. грн, які належали славутській ТОВ «Суффле Агро Україна».

    Про це свідчать низка ухвал Печерського райсуду Києва від 7 червня.

    Згідно з матеріалами справи, 21 квітня цього року на поточний рахунок № 26008001309613, який відкрито невстановленими особами у запорізькому ПАТ «БМ Банк» від імені ТОВ «Україна 2001», було здійснено незаконне перерахування коштів з рахунку ТОВ «Суффле Агро Україна» на загальну суму 43,5 млн. грн. При цьому у призначенні платежу вказано «за кукурудзу».

    Вказані кошти службовими особами ТОВ «Суффле Агро Україна» були перераховані на рахунок ТОВ «Україна 2001» дійсно за придбання кукурудзи, проте, будучи введеними в оману невстановленими особами, перерахували їх на рахунок, який насправді не відкривався службовими особами ТОВ «Україна 2001».

    В подальшому з метою заволодіння зазначеними коштами, невстановлені особи, маючи доступ до системи керування клієнт-банк з обслуговування рахунку, перерахували значну їх частину (16,08 млн. грн.) на підконтрольні їм підприємства.

    Іншу частину коштів на суму 27,4 млн. грн. заблоковано Держфінмоніторингом на рахунку, відкритому у ПАТ «БМ Банк» невідомими від імені ТОВ «Україна 2001».

    Наразі Головне слідче управління Національної поліції України проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні, зареєстрованому в ЄРДР 24 травня за фактом заволодіння коштами ТОВ «Суффле Агро Україна» шляхом обману та зловживання довірою, вчинене в особливо великих розмірах за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України (“Шахрайство”).

    За даними бізнес пошукового ресурсу “Youcontrol”, pасновниками ТОВ «Україна 2001» є естонська «ВЛ Нордік трейд» та мешканці Теофіополя Олександр Камінський та Олег Лейві. Кінцевим бенефіціаром записаний депутат Хмельницької обласної ради VI скликання від ВО “Батьківщина” Вадим Лейві.

    ngp-ua.info

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.