• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціни на малину будуть вищі від минулорічних
    Опубликовано: 2017-05-28 14:04:32

    У поточному сезоні ціни на малину в Україні будуть дещо вищі, ніж в попередньому році.

    Про це пише «АПК-Інформ: овочі та фрукти».

    Згідно з прогнозами аналітиків, в 2017 році малина на українському ринку буде коштувати на 10-15% дорожче, ніж роком раніше. Свою думку вони пояснюють високою зацікавленістю в закупівлі цієї ягоди з боку переробних підприємств, перш за все тих, які спеціалізуються на заморожуванні.

    «Малинові насадження, на відміну від ряду інших ягідних культур, практично не постраждали від заморозків в квітні і травні. Відповідно, за нашими попередніми оцінками, в 2017 році валовий збір малини в Україні буде приблизно на рівні попереднього року. Проте, ціни на неї будуть вище, ніж рік тому, оскільки попит експортерів на заморожену малину очікується досить високим і в нинішньому сезоні», ― зазначив Олександр Хорєв, керівник проекту «АПК-Інформ: овочі та фрукти».

    За даними проекту, за червень-березень Україна експортувала 7,6 тис. тонн замороженої малини, що в 3,5 рази більше, ніж за аналогічний місяць роком раніше, і є рекордом за всю історію незалежності країни.

    «Майже весь обсяг був відвантажений в ЄС, причому більше половини експорту припадало на частку Польщі. У цьому ж році виробництво малини в Польщі може скоротитися через несприятливі погодні умови. В таких умовах Україна і в поточному сезоні має всі шанси продовжити експансію на польський ринок замороженої малини», ― зауважив Хорєв.

    Инф. agravery.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.