• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціни на масло в Україні повинні зрости найближчим часом
    Опубликовано: 2017-04-29 11:04:17

    Ринок масла в Україні вкрай нестабільний. Наразі різниця вартості українського масла зі світовими цінами склалася дуже велика.

    Про це пише «Інфагро».

    Поки в середині квітня селянське масло пропонується за ціною близько 80 тис. грн/т, кажуть, його можна купити навіть по 73 тис. грн/т. Але це аж надто низький рівень, навіть якщо порівнювати його з можливістю експорту по 2900-3100 $/т. Саме таку ціну попиту називають зараз імпортери з країн СНД. Це дуже мало, з урахуванням поточних світових тенденцій.

    Розбіг цін на масло 82% в Україні дуже великий. Одні оператори говорять, що товар можна знайти по 90 тис. грн/т, інші озвучують ціну не нижче 110 тис. грн/т. Позиція «інших» продавців зрозуміла, якщо врахувати, що зараз є свіжі контракти на поставку масла в Європу навіть по 4000 $/т. Хоча більшість західних трейдерів чомусь пропонує за український товар для Африки та Азії лише 3500-3600 $/т.

    Відносно низькі ціни пропозицій сприяють збільшенню експорту вершкового масла. Минулого місяця з країни було вивезено 1,7 тис. т товару, що в три рази більше березневого показника минулого року. При цьому значна частина обсягу реалізована поза СНД.

    Загалом, ціни на масло в Україні повинні зрости найближчим часом, як експортні, так і внутрішні.

    Инф. agravery.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.