• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Серед пріоритетів 2017 - модернізація елеваторів та зерносховищ Держрезерву
    Опубликовано: 2017-03-20 12:40:56

    Своїми амбітними планами Голова Державного агентства резерву України Вадим Мосійчук поділився на відкритті дводенної конференції «Агробілд. Ринок зберігання зерна» для власників, директорів елеваторів, зацікавлених в підвищенні прибутковості елеваторного бізнесу.
    Вадим Мосійчук розповів про результати маркетингового року 2016/2017 та  модернізацію елеваторів та КХП, на що у 2016 році Держрезерв виділив 8 млн. грн.. «В 2017  ця цифра має бути збільшена, як мінімум, вдвічі. Ми відкриті до співпраці з представниками бізнес структур, приватними підприємствами та виробниками в новому маркетинговому сезоні. Адже кошти на модернізацію наших елеваторів ми беремо не з держбюджету чи кредитів, а з внутрішніх надходжень, - підкреслив Голова. 
    У підзвітності Держрезерву діє десять активних підприємств аграрного сектору, у тому числі 4 хлібні бази та 6 КХП. Слід зазначити, що за цей період підприємствами Держрезерву було прийнято на зберігання 531 тис. т. зерна. Це на 30% більше, ніж за аналогічний період минулого року. В 2016 році була пророблена величезна робота по оптимізації видаткової частини компанії. Майже усі елеватори перейшли на альтернативні джерела палива, зерносушарки були переведені на пічне та дизельне пальне. Оптимізували використання енергоносіїв та встановили сучасні системи відеонагляду, що дозволило значно скоротити крадіжки. Усі зекономлені ресурси були використані на модернізацію.
    «В найближчих планах – побудова сонячних та вітрових станцій на підприємствах, зменшення витратної статті за рахунок використання відновлювальних джерел енергії та продаж згенерованої енергії по «зеленому тарифу» до 2030 року», − наголосив  очільник Держрезерву. − У цьому напрямку доцільним вбачається об’єднання підприємств в єдину юридичну особу – ДП «Агрорезерв».

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.