• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Білоруське жито б’є рекорди українського імпорту
    Опубликовано: 2016-12-16 19:30:00

    За січень-листопад 2016 року Україна імпортувала рекордну кількість жита – 16,3 тис т, що у грошовому вимірі становить 2,5 млн дол США. Натомість за аналогічний період минулого року було імпортовано лише 0,03 тис т продукції на 0,09 млн дол США. Про це повідомляє прес-служба УКАБ.

    Жито почали активно імпортувати під кінець маркетингового року (у квітні-червні), а у жовтні-листопаді поставок майже не було. Подібна ситуація стала результатом дефіциту жита на внутрішньому ринку України і вигідною ціною імпорту.

    Основними країнами-постачальниками жита до України за підсумками листопада поточного року є Данія та Польща, з частками 12,7% та 11,5% всього імпортованого Україною жита відповідно, та основним постачальником все ж була Білорусь – з часткою 65,5%.

    Згідно даних Белстату за січень-вересень 2016 року України займає 65,6% всього експорту жита Білорусією, при тому, що минулого року поставок в Україну взагалі не здійснювалось.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.