• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У МінАПК назвали ціну на цукор на наступний рік
    Опубликовано: 2016-11-22 14:30:00

    На офіційному сайті Міністерства аграрної політики з'явився проект постанови Кабміну, яким визначається обсяг виробництва солодкого продукту для внутрішнього ринку (квота "А"), а також мінімальні ціни на цукор і буряк з 1 вересня наступного року до 1 вересня 2018-го.

    Згідно з документом, квота "А" в наступному році складе 1, 64 млн т, мінімальна вартість цукру - 9172,57 грн / т, а буряка - 633,10 грн / т (без ПДВ).

    Нагадаємо, на нинішній сезон квота "А" була підвищена на 3%, до 1,67 млн т, а ціни на буряк і цукор - більш, ніж на 40%: до 616,99 грн / т і 9078,87 грн / т, відповідно. А у вересні цього року Мінагрополітики затвердило інтервенційні ціни на цукор в діапазоні 11,55 тис. - 13,2 тис. грн / т (з них держава виходить на ринок з продуктовими інтервенціями).

    Як видно, в цей раз планується куди менш істотне підвищення, а ліміти виробництва навіть трохи знизять. У пояснювальній записці до проекту зазначено, що потреби країни в цукрі прорахували з урахуванням прогнозованої чисельності населення в 2017-2018 рр. (без урахування території Криму і зони АТО). З 1,64 млн т більшу частину (1,615 млн т) з'їдять українці, ще 25 тис. т піде бджолярам.

    Нові мінімальні ціни, як стверджують автори проекту, розраховані Інститутом біоенергетичних культур і цукрових буряків "Українського науково-дослідного інституту цукрової промисловості" з урахуванням стану внутрішнього ринку.

    Чиновники вважають, що ці ціни цілком здатні забезпечити переробникам необхідну рентабельність виробництва. Хоча самі виробники з такими цифрами не згодні: вони оцінюють собівартість виробництва цукру в нинішньому сезоні в 10-13 тис. грн / т, в залежності від рівня енергоспоживання заводу.

    Згідно з даними профільної асоціації "Укрцукор", оптово-роздрібні ціни в жовтні цього року коливалися в районі 12,8-14,1 грн. / кг, що на 2,6% дорожче, ніж у вересні. Роздрібні ціни на ваговий цукор за місяць зросли на 5,4%, а на фасований - на 1,1%.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.