• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вантажні обмеження заважають експорту зерна
    Опубликовано: 2016-11-10 15:30:00

    Обмеження на автошляхах щодо перевантажень на вантажному транспорті, встановлене Міністерством інфраструктури, ставить під сумнів спроможність України вивезти на експорт 7 мільйонів тонн зерна. Про це заявив президент Української зернової асоціації Володимир Клименко.

    «Великою несподіванкою стали заходи, прийняті Мінінфраструктури ще на початку сезону, до збирання врожаю, коли раптом вони, для недопущення перевантаження на автомобільному транспорті на дорогах, зробили обмеження щодо перевезення вдвічі. Фактично, якщо брати минулий рік, близько 14 мільйонів тонн зерна перевозилося автотранспортом. Ми вже писали відповідні листи Гройсману, в Мінінфраструктури, що якщо не будуть прийняті термінові заходи, то близько 7 мільйонів тонн Україна взагалі може не вивезти», - сказав Клименко.

    За його словами, вчора відбулася нарада в Мінагрополітики під керівництвом міністра Тараса Кутового з керівниками Укравтодору, Укрзалізниці, трейдерами, де обговорювали цю проблему.

    «Нам здалося, що нас почули. Міністр Кутовий пообіцяв, що внесуть зміни разом із Мінінфраструктурою в постанову. Також обіцяв, що завтра порушить із Мінінфраструктури та Прем'єр-міністром України питання, щоб у два рази збільшити допустимі норми перевезення в транспорті, й автомобільний транспорт зможе везти не 20 тонн, а 40 тонн. Це дозволить нам зняти пікове навантаження з перевезенням зерна і виконати експортні програми», - зазначив він.

    Нагадаємо, минулоріч Україна експортувала рекордний обсяг зернових — дещо  більше 39 млн тонн.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.