• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Хмельницька область - лідер агрострахування у 2016 році
    Опубликовано: 2016-10-18 20:30:00

    Сьогодні, 18 жовтня 2016 року, Міжнародна фінансова корпорація (IFC) та проект IFC  «Розвиток фінансування аграрного сектору в Європі та Центральній Азії» у рамках круглого столу «Аналіз ринку агрострахування в Україні: висновки та основні тенденції» презентували результати дослідження ринку агрострахування сільськогосподарської продукції в Україні в 2016 році.

    Як зазначила Вікторія Якубович, консультант з питань агрострахування проекту IFC «Розвиток фінансування аграрного сектору в Європі та Центральній Азії,  показники 2016 року свідчать про певне пожвавлення ринку агрострахування. Загалом, за її словами, у 2016 році страхові компанії уклали 787 договорів страхування, зокрема 317  на зимовий та 470 на весняно-літній періоди.

    Експерт відмітила, що серед страхових продуктів на ринку домінують договори страхування від повної загибелі на зимовий період та договори страхування від поіменованих ризиків на весняно-літній період. Значну частину  договорів на весняно-літній період складають договори страхування майбутнього врожаю та страхування посівів до збирання.

    Вікторія Якубович повідомила, що загальна сума за договорами страхування сільськогосподарських культур  та багаторічних насаджень  склала 5 809 млн грн, що на 46, 3 % більше, ніж минулого року.  Сума зібраних страхових премій склала 156 млн грн, що на 100,8% перевищує рівень минулого року. Загальна площа застрахованих культур становить 675,6 тис. га. Також зросла на 9% частка договорів страхування, пов’язаних з програмами фінансування сільгоспвиробників через Аграрний Фонд та ДПЗКУ.

    Беззаперечним лідером страхування у 2016 році є Хмельницька область. Там було укладено 95 договорів на площах 115, 2 тис. га. За нею йдуть Полтавська, Херсонська, Дніпропетровська та Тернопільська області.

    Як відзначають експерти, у 2016 році аграрії найбільше страхували озимі пшеницю, ріпак, ячмінь, сою, а також соняшник і  кукурудзу.

    Найбільше виплат страховики здійснили за договорами страхування озимої пшениці (66 % від загального обсягу виплат), та озимим ріпаком (31,5 %).

    Обсяг страхових виплат у Хмельницькій області склав 4,4 млн грн, у Харківській – 2,7 млн грн, у Тернопільській – 2,1 млн грн.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.