• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Юрій Косюк: неперероблене зерно вбиває величезну частку ВВП України
    Опубликовано: 2016-10-08 16:30:00

    Таку думку висловив Юрій Косюк, засновник ПАТ «Миронівський хлібопродукт» (МХП), під час Київського міжнародного економічного форума, який проходить сьогодні у Києві.

    "Я ще Віктору Януковичу писав докладну записку, що неперероблене зерно вбиває величезну частку ВВП України, тому я не раджу дуже радіти великим обсягам експорту аграрної сировини з України. Чим більше сировини ми експортуємо, тим більше робочих місць ми втрачаємо," - заявив Юрій Косюк під час панельної дискусії щодо інвестицій в агробізнес України.

    На думку експерта, через зростаючий глобальний попит на продукти харчування,  Україна і надалі зберігатиме високу інвестиційну привабливість. Тому Юрій Косюк вважає, що головними напрямками інвестицій в аграрний сектор мають бути інфраструктурні проекти щодо транспортування та зберігання агропродукції.

    Учасники заходу відзначили, що великий потенціал для суттєвого збільшення інвестиційної привабливості агросектора полягає у впровадженні інновацій, використанні інтенсивних технологій вирощування сільгоспкультур,  роботизованих комплексів у тваринництв, розвиткуі точного землеробства.

    На думку експертів, для виходу на глобальні ринки малим та середнім агрокомпаніям варто о'бєднуватися в кооперативи.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.