• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Сире молоко в Україні подорожчало на 10%
    Опубликовано: 2016-10-08 13:06:42

    Ціни на сировину в Україні зростають також активно, як і на біржові молочні товари. А за останні два тижні сировина встигла подорожчати на 10-12%.

    Про це повідомляє «Інфагро».

    До кінця вересня верхній рівень вартості молока сільськогосподарських підприємств досяг 7,50 грн/кг. Кажуть, за такою ціною вигідно купувати молоко для виробництва масла в парі з сирним продуктом. Саме виробники даного типу продукції зараз проявляють найбільшу активність на сировинному ринку.

    Але до сих пір (у другій половині вересня) на ринку є і ціни в районі 6,00 грн/кг, правда така ситуація незабаром залишиться тільки в пам'яті. На початку жовтня якісне фермерське молоко в Україні буде оцінюватися в середньому в 7,00-7,50 грн/кг.

    Зростання вартості сировини від населення не таке активне в натуральному вираженні як по фермам. В основному по країні таке молоко в кінці місяця ще коштувало 3,20-3,50 грн/кг. Тільки в західних регіонах планка піднята до 4 гривень і вище. Ціни для населення також зміцняться в жовтні.

    Єдиний товар, який поки є на споті — знежирене молоко. Правда попит на нього істотно виріс за останні тижні. Купувати його на вторинному ринку і сушити вже не вигідно, а ось виробники сирного продукту купують його активно. На сьогодні ціни на товар вже досягли 5,00 грн/кг.

    Инф. agravery.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.