• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Свині «від виробника» подорожчали
    Опубликовано: 2016-09-04 20:30:00

    Передостанній тиждень літа видався вдалим для виробників свинини, адже середня ціна на ринку живця зросла майже на 5%, порівняно з кінцем другої декади місяця. Тож протягом 34-го тижня свиней забійних кондицій реалізували в основному по 32,5-33 грн/кг. Проте найбільше порадували свинарів результати торгів на цей тиждень.

    Так, мінімальну ціну фіксують на Сході на рівні 32,5 грн/кг, тоді як найвищі ціни склалися у Західних областях: подекуди ціна кілограму свинини живою вагою перевищувала 34 грн/кг. Більшість свинарів центрального регіону «розписали» товарні обсяги по 33,5 грн/кг. В наслідок такої динаміки можна очікувати, що середня цінова позначка тижня буде навіть вищою, ніж на Великдень.

    М’ясопереробники реагують на таку ситуацію неоднозначно. Одні пов’язують такий підйом цін з недостатньою пропозицією живця через сезонні причини та обмежену торгівлю у деяких областях через карантин після спалахів АЧС. Інші — зі здороженням кормів та девальвацією. Відповідно відрізняються і прогнози подальшого розвитку подій: частина вважає, що за таким різким підйомом слідуватиме різке падіння з перших днів вересня. Проте є і такі, що очікують якщо не продовження висхідного руху цін (до закріплення ціни на рівні 34-35 грн/кг по всій країні), то хоча б стабілізації у короткостроковому періоді.

    infoindustria.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.