У січні–липні 2016 року всіма категоріями господарств України вироблено 1,29 тисяч тонн м’яса всіх видів, що на 1,4% більше порівняно з аналогічним періодом минулого року.
Зростання виробництва відбулося за рахунок нарощування обсягів продукції птахівництва на 4,5% та скотарства — на 0,8%. Водночас виробництво свинини скоротилося на 2,6%.
За оцінками, у січні−липні 2016 року порівняно з аналогічним періодом 2015 року, споживання населенням м’яса зросло на 1,2 кг, і склало 28,5 кг на особу.
Зберігається тенденція до зростання обсягів зовнішньої торгівлі м’ясною продукцією. За 7 місяців цього року порівняно з відповідним періодом минулого року експорт зріс більш ніж на 14,5% та склав 157 тис. тонн, імпорт — на 22% (95 тис. тонн). Збільшення обсягів українського експорту відбувається завдяки м'ясу птиці, поставки якого у вказаному періоді зросли на 45%. Продукція птахівництва поставлялася, в основному, до Іраку, Нідерландів та Німеччини.
Провідними позиціями м’ясного імпорту залишаються свинина та м'ясо птиці відповідно 44 тис. тонн та 41 тис. тонн, які ввозилися, переважно, із Польщі та Німеччини. Частка імпорту у внутрішньому продовольчому споживанні займає 7,8%.
agronews.ua
agrinews.com.ua