• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Високі ціни на ріпакову продукцію не очікуються
    Опубликовано: 2016-08-10 15:30:00

    Урожай ріпаку в Україні в 2016 р прогнозується на рівні 1,2 млн тонн, урожай соняшнику - близько 12 млн тонн. У країнах Європейського союзу також прогнозується хороший урожай олійних культур.

    Оскільки масла взаємозамінні, високих цін на ріпакову продукцію в Україні не буде. Таку думку в інтерв'ю ІА «АПК-Інформ» висловив член наглядової ради ПАТ «НЖК» Олег Волощук.

    «Активного попиту підприємств, які виробляють біодизель, немає, а для харчової промисловості рафіноване дезодороване ріпакове масло будуть замінювати соняшниковою олією, якщо його вартість буде нижче. Ціни на насіння ріпаку на кінець липня в нашому регіоні коливаються від 10400 до 10600 грн/т і спостерігається тенденція їх зростання. На сьогоднішній день нам пропонують на польському кордоні за ріпакове масло максимум 745 USD/т і 190 USD/т за ріпакова макуха. При зазначених цінах рентабельність дуже низька », - уточнив він.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.