• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Скуштувати лохину стало реальніше
    Опубликовано: 2016-08-02 20:30:00

    Лохина стала більш доступна українському споживачеві. За підсумками липня ціна знизилася на 52%, проте ягода залишається найдорожчою в Україні. 

    Експерти одноголосно прогнозували падіння ціни в 2016 році. Однак через погодні умов обвал цін почався не в середині, а в кінці липня місяця, коли почалося масове дозрівання середньоранніх сортів ягоди. Ціна знизилася з рівня 180-200 грн/кг до 85-95 грн/кг. Такий рівень цін демонструє ринок «Столичний» у Києві. Південні ринки торгують ягодою за більш високою ціною. Так, ринок «Неочікуваний» у Херсонській області пропонує лохину в діапазоні 120-130 грн/кг, а Одеський ринок «Початок» - ще дорожче - 130-150 грн/кг.

    Оператори ринку «Початок» відзначають низьку пропозицію ягоди, лохиною торгують всього на двох точках. «Ціна на лохину падатиме і далі. Скоро заплодоносить пізні сорти ягоди, тому пропозиція в найближчій перспективі знижуватися не буде. Однак, навіть знизившись майже вдвічі, ціна на лохину продовжує залишатися високою для українського споживача - 80-90 грн/кг - і не здає позиції найдорожчої ягоди в Україні, - пояснює коментує експерт з сільського господарства ІА« Інфоіндустрія »Оксана Король. - Більш високий рівень цін на південних ринках пояснюється курортним сезоном, а також тією обставиною, що основні регіони вирощування лохини зосереджені поки в західних і північних регіонах України. На півдні низька пропозиція лохини формує більш високий рівень цін".

    У Криму після рекордно високого рівня ціни на лохину зрівнялися в українськими і знаходяться в діапазоні 130-150 грн/кг.

    Раніше AGronews писали про значне падіння цін на лохину у липні, які потім трохи вирівнялися. 

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.