• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Експорт свинини впав у 11 разів
    Опубликовано: 2016-07-25 14:30:00

    Із закриттям російського ринку частина українських трейдерів переключилася на Грузію, Вірменію і Гонконг.

    За даними Державної податкової служби України, в першому півріччі 2016 Україна експортувала 1,34 тисяч тонн свіжої, охолодженої і замороженої свинини. Це в 11 разів менше, ніж за відповідний період минулого року.

    Імпорт свинини за цей період збільшився на 42% – до 2,16 тисяч тон. Незважаючи на те, що, порівняно з розміром імпорту свинини в 2011-2014 роках, ця цифра не є значною, вона все одно перевищує експорт як за обсягом, так і за вартістю. В результаті, сальдо зовнішньої торгівлі свининою негативне – 1,11 мільйони доларів.

    За даними ФАО, основними постачальниками свинини стабільно залишаються Німеччина (47% від загального обсягу імпорту), Польща (20%) і Нідерланди (майже 18%). Із закриттям російського ринку частина українських трейдерів переключилася на сусідні Грузію (майже 21%) і Вірменію (44%), а також на далекий, але перспективний Гонконг (20% від загального обсягу експорту).

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.