• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Південна Америка стала лідером з продажу яловичини
    Опубликовано: 2016-07-19 15:30:00

    До прикладу, ринки збуту в країнах Близького Сходу і Північної Африки стають все більш важливими для Бразилії.

    Південна Америка домінує на світовому ринку яловичини цього року. Сприятливі курси валют, поліпшення доступу до ринків і підвищення доступності яловичини є рушійними силами для значного збільшення яловичого експорту з регіону цього року. У той час як Бразилія залишається лідером, поставки з Аргентини і Уругваю на світовий ринок також зростають.

    Дані по торгівлі в першій половині 2016 року вказують на те, що бразильський експорт яловичини збільшився більш ніж на 80 000 тонн на рік, або на 16 відсотків. З огляду на складні внутрішні умови у Бразилії, експорт знову почав грати більш важливу роль для бразильської яловичої промисловості. Бразилія зіткнулася з низкою проблем на зовнішніх ринках протягом останніх двох років, що призвело до перегрупування експорту та зміщення акцентів. Бразильські постачальники останніми роками скачали експорт яловичини на такі ринки, як Росія і Венесуела. При цьому ринки збуту в країнах Близького Сходу і Північної Африки стають все більш важливими для Бразилії. В першу чергу, це Єгипет і Іран, незважаючи на високу конкуренцію.

    Проте після виходу Бразилії на китайський ринок був відзначений найбільший поштовх у зовнішній торгівлі яловичиною. Відвантаження продовжують рости, і в першій половині цього року і зараз на частку Китаю припадає близько 15 відсотків від загального обсягу експорту бразильської яловичини. Існує мало сумнівів у тому, що Бразилія швидко позиціонується як головний постачальник яловичини в Китай.

    В іншій частині цього року, і в середньостроковій перспективі, як очікується, бразильський експорт яловичини буде залишатися на плаву, зокрема, з виходом на інші ринки, такі як Саудівська Аравія і Японія. Крім того, відкриття доступу до американського ринку для свіжої яловичини з Бразилії, до кінця 2016 року також підтримає бразильський яловичий сектор.

    Для Аргентини дані про торгівлю за перший квартал вказують на те, що експорт виріс на 10 відсотків у річному вирахуванні до 37000 тонн. Президент Аргентини Маурісіо Макрі стримав свою обіцянку реформування сільського господарства країни і скасував високі тарифи на експорт яловичини в цілях підвищення експортного потенціалу країни. Його попередники використовували ці тарифи для обмеження експорту і цін на продукти харчування і кормове зерно для побутових споживачів. Але експортні мита дали зворотний ефект і завдали шкоди аргентинським фермерам і власникам ранчо, змінивши ситуацію на виробництві. Зараз Аргентина активно нарощує експорт яловичини. В даний час провідним імпортером аргентинської яловичини є Китай. Інші головні ринки збуту аргентинської яловичини - це Європейський союз, на чолі з Німеччиною і Нідерландами, а також Ізраїль і Чилі.

    Яловича промисловість Парагваю проходить період відродження, з швидко розширюється поголів'ям великої рогатої худоби за останнє десятиліття. Промисловості допомогли інвестиції і досвід з Бразилії, що дозволило Парагваю стати помітним гравцем на світовому ринку яловичини. Річний обсяг експорту яловичини в даний час перевищує 270000 тонн, демонструючи тенденцію до неухильного зростання з початку 2000-х років.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.