• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна збільшила продаж баранини та козлятини за кордон учетверо
    Опубликовано: 2016-07-18 20:30:00

    У вартісному вимірі експорт зріс у 4 рази в порівнянні з аналогічним періодом минулого року і склав 45 тисяч доларів.

    За даними митної служби, за першу половину 2016 року експорт баранини і козлятини з України у вартісному вимірі зріс у 4 рази в порівнянні з аналогічним періодом минулого року і склав 45 тисяч доларів. У натуральному обсязі експорт даної продукції зменшився на 11%, склавши 8 тонн (за перше півріччя 2015 року - 9 тонн), повідомляє Український клуб аграрного бізнесу.

    Подібна ситуація свідчить про зростання цін на міжнародному ринку, що спровоковано в основному обмеженою пропозицією яловичини і баранини у країнах Тихого океану. Основною країною-споживачем м'яса дрібної рогатої худоби була Йорданія, з часткою 82,2%, у вартісному вимірі 37 тисяч доларів.

    Експорт живих овець і кіз за перше півріччя 2016 також виріс в 3,6 рази в порівнянні з аналогічним періодом 2015 року та склав 93 тисячі доларів. Всіх живих овець і кіз Україна експортує до Туреччини.

    За умовами ЗВТ з ЄС Україна має безмитну квоту на експорт баранини до Європи в розмірі 1,5 тисячі тонн/рік, однак за весь час дії цієї Угоди в її рамках не було здійснено жодної поставки баранини до ЄС. Основною перешкодою до експорту є висока вартість проведення сертифікації підприємств м'ясної галузі та, як наслідок, відсутність європейських сертифікатів відповідності якості продукції.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.