• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На Чернігівщині зафіксовано спалах АЧС
    Опубликовано: 2016-06-30 17:30:00

    У Чернігівській області в особистому підсобному господарстві громадянина, який проживає в с. Хибалівка Куликівського району Чернігівської області, з 28.06.2016 по 29.06.2016 зареєстровано загибель 5 із 32 наявних голів свиней, повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області.

    При дослідженні відібраних проб біоматеріалу в Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (м. Київ) 30.06.2016 встановлено діагноз на африканську чуму свиней (АЧС) (звіт про результати дослідження № 004181 п.м./16).

    З метою координації дій щодо локалізації та ліквідації спалаху АЧС 30.06.2016 заплановано проведення засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Куликівській райдержадміністрації, рішенням якої буде затверджено план із ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичного осередку, зону захисту та нагляду.

    В осередку захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення поширення збудника АЧС.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.