• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Світові ціни на пшеницю будуть найнижчими за останні 18 років
    Опубликовано: 2016-06-22 16:30:00

    За прогнозами Австралійського бюро з сільськогосподарських ресурсів і економіки (ABARE), світові ціни на пшеницю в сезоні 2016/17 будуть найнижчими за останні 18 років.

    Тиск на ціни нададуть зниження попиту на пшеницю з боку імпортерів і її рясна пропозиція в деяких великих країнах-експортерах. Незважаючи на очікуване зниження світового виробництва, пропозиція пшениці буде як і раніше перевищувати попит. Світова пропозиція буде рясною, оскільки зростання початкових запасів з надлишком компенсує зниження врожаю.

    Індикативна ціна американської твердозерності червонозерної пшениці (HRW) в портах Мексиканської затоки опуститься до 190 $ / тонна, на $ 22 в порівнянні з поточним сезоном, до найнижчого рівня з сезону 2001/02.

    Австралія може експортувати в наступному сезоні 17,2 млн. т. пшениці, що на 4% більше, ніж в поточному сезоні. Однак експорт пшениці в вартісному вираженні зменшиться на 7% до 4,9 млрд. австралійських доларів через зниження світових цін.

    Валовий збір австралійської пшениці в сезоні 2016/17 може досягти 25,4 млн. т, що на 5% більше, ніж в сезоні 2015/16. Погодні умови під час сівби і на початку вегетаційного періоду були сприятливими. Однак фактичний урожай буде залежати від достатньої кількості опадів протягом усього вегетаційного періоду. Прибирання нового врожаю пройде в жовтні-грудні.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.