• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Падіння цін на українські молокопродукти припинилося
    Опубликовано: 2016-06-10 17:30:00

    В Україні зупинено процес цінового падіння на ринку сухого молока і вершкового масла.

    Оператори вважають, що випуск товару відчутно не виросте в порівнянні з минулим роком (в т.ч. через проблеми з зовнішніми продажами сирних продуктів), а вироблений товар незабаром піде на експорт.

    Тому є велика ймовірність молочного дефіциту в майбутньому зимовому міжсезонні. У підсумку, ряд компаній прийняли рішення зробити закладку вершкового масла, що і послужило припиненню падіння вартості даного товару.

    По сухому молоку причина трохи інша. Волею-неволею українські молочні заводи змушені нарощувати випуск сухого молока. При цьому у багатьох операторів собівартість виробництва вище ринкової вартості. З цієї причини компанії побагатше працюють на склад в надії на поліпшення ринкової кон'юнктури. Лише тому ціни на сухе молоко перестали падати.

    Експортні ціни, здається, теж перестали падати. У країнах СНД прекрасно розуміють, що дешевше ніж в Україні їм товар не купити (ні Росія, ні Білорусь не конкурентні за ціною). Тому трейдери багатші все ж закуповують український товар про запас.

    Експерти вважають, що цінове дно на українському ринку масла вже пройдено і найближчим часом вартість товару буде залишатися стабільною. Загалом, зараз саме час для закладок біржовими товарами.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.