• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Агропродсервіс збільшив посіви гречки на 70%
    Опубликовано: 2016-05-30 17:30:00

    Нинішнього року в корпорації «Агропродсервіс» під посіви гречки відвели майже півтисячі гектарів. Це на 70 відсотків більше, ніж торік, повідомили в прес-службі корпорації.

    "У цьому є своя логіка, бо штучний дефіцит на гречані крупи, який вкотре спровокувала роздрібна торгівля, кидає тінь і на сільськогосподарських товаровиробників",- зазначили в "Агропродсервісі".

    При цьому в корпорації підкреслили, що гречка є основним медоносом, тому під її посіви не використовували аміачні форми мінеральних добрив. Не застосовували і гербіцидів, адже гречка використовується як харчовий дієтичний продукт. Органіку і міндобрива вносили під попередники та в основному удобрені.

    Через затяжне похолодання строки посіву гречки дещо змістили, говорить головний агроном компанії Андрій Кулян. Адже сіяти її можна, коли грунт на глибині 10 сантиметрів прогріється до 10-12 градусів. Завчасно подбали також і про насіння. Перед сівбою його очистили, довівши до високих посівних кондицій.

    "Зважаючи, що літо, за прогнозами, очікується вологим, сподіваємося, що її урожай буде кращим, ніж минулого року. Багато залежатиме і від догляду за посівами. Для цього, як запевнили в агрономічній службі компанії, є всі засоби і можливості",- повідомили в прес-службі.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.