• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На Чернігівщині збудують найбільший в Україні крохмальний завод
    Опубликовано: 2016-05-19 16:30:00

    Компанія «Вімал» почала будівництво заводу з переробки картоплі. Підприємство знаходитиметься в с. Новий Білоус Чернігівської області.

    Потужність заводу становитиме 1,2 тис. т на добу. Це буде найбільший виробник крохмалю в Україні.

    «Продукція в основному експортоорієнтована і має стійкий попит у світі, — розповідає один із засновників «Вимал» Віктор Лазар. — Тому будівництво нового заводу є більш ніж виправданим. Підприємство буде виробляти різноманітні крохмалепродукти: модифіковані крохмалі для багатьох галузей промисловості як на зарубіжні ринки, так і для потреб українських підприємств».

    Зокрема, за його словами, компанія має намір замістити імпортний фармацевтичний крохмаль на внутрішньому ринку.

    «В цілому різноманітні модифіковані крохмалі зі зміненими якостями застосовуються в більш чотирьохсот технологічних процесах промисловості, що робить ринок збуту дуже широким. А з огляду на те, що продовольче споживання картоплі в усьому світі зменшується, її переробка є майбутнім для України», — вважає підприємець.

    Новий завод забезпечить роботою понад 150 чоловік.

    «Вімал» працює в Чернігівській області з 1992. Початковою спеціалізацією компанії було встановлення теплопунктів, запуск котельних. Але вже через 2 роки в Дроздівці Куликівського р-ну почав роботу цех з виробництва крохмалю потужністю 50 т на добу. Підприємство займається вирощуванням картоплі, а також будівництвом.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.