• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Протягом квітня в світі зареєстровано 182 осередки небезпечних хвороб тварин
    Опубликовано: 2016-05-07 15:30:00

    З 1 по 29 квітня країни повідомили до Міжнародного епізоотичного бюро про 182 осередки особливо небезпечних хвороб тварин в світі.

    Росія повідомила про виявлений спалах класичної чуми свиней в мисливському господарстві «Тигрове», Михайлівського району, Приморського краю. Трупи диких кабанів (2 голови) виявлені на території мисливського господарства, поблизу сел. Тигровий. Лабораторні дослідження підтвердили, що тварини були інфіковані вірусом КЧС.

    Спалахи африканської чуми свиней відзначені в Латвії (9), Литві (10), Польщі (3), Україна (1) і в Естонії (12). Також про 1 випадок захворювання повідомила влада Кенії.

    У ПАР виявлено один осередок африканської чуми коней.

    Ветеринарні служби Франції повідомили про 41 спалах блютангу і про один спалах високопатогенного грипу птахів. У Монголії виявлено віспа овець і кіз (11). П'ять вогнищ нодулярного дерматиту виявлено в Греції.

    Випадки високопатогенного грипу птахів зареєстровані у В'єтнамі (2), в Гані (2), Мексиці (25), Нігерії (3) і на Тайвані (7). Ветеринарні служби Ботсвани (1), Ізраїлю (9) і Румунії (2) виявили у птахів хворобу Ньюкасла.

    На території раніше благополучних країн відзначені наступні захворювання: високопатогенний грип птахів - Ірак (6), Ліван (1), М'янма (1); лихоманка долини Ріфт - Уганда (1); нодулярний дерматит - Болгарія (15), Македонія (4); чума дрібних жуйних - Мальдіви (1).

    За минулий місяць в МЕБ також надійшли повідомлення про реєстрацію: близькосхідного респіраторного синдрому в Саудівській Аравії (3); миксоматоза кроликів в Мексиці (1); сибірки в Україні (1); слабопатогенного грипу птахів у Франції (1).

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.