• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціна на українську сою росте через невизначену ситуацію зі збором врожаю в Аргентині
    Опубликовано: 2016-04-22 17:30:00

    На українському експортному ринку соєвих бобів в даний час відзначається підвищення валютних цін попиту, що обумовлено відповідною тенденцією на світовому ринку. За тиждень ціна піднялася на 9-15 доларів США за тонну. Причиною зазначеного зростання є зниження оцінки врожаю соєвих бобів в Аргентині в зв'язку з несприятливими погодними умовами на території країни.

    станом на ранок 21 квітня експортні ціни попиту на сою в Україні варіювалися в основному в межах 335-350 USD / т СРТ в залежності від порту і якісних характеристик олійної. При цьому тижнем раніше закупівлі соєвих бобів здійснювалися в основному за цінами в діапазоні 326-335 USD / т СРТ. За оцінкою аналітиків Oil World, несприятливі погодні умови можуть суттєво знизити виробництво соєвих бобів в країнах Південної Америки, що в результаті призведе до скорочення світових запасів олійної до кінця серпня ц.р.

    Зокрема, надмірні опади в Аргентині перешкоджають просуванню збиральної кампанії олійної, яка станом на 14 квітня була виконана лише на 14% запланованих площ проти 33% роком раніше. Як зазначається, темпи просування польових робіт в країні найнижчі за останні 10 років. Найбільше постраждали від дощів провінції Санта-Фе, Ентре-Ріос, Кордоба і північна частина провінції Буенос-Айрес. На даний момент втрати врожаю зафіксовані на території 1 млн. га, ще 0,8 млн. га посівів знаходяться в зоні ризику.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.