• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Білорусь планує збільшити цьогорічний урожай зерна до 9,2 млн. тонн
    Опубликовано: 2016-04-10 16:30:00

    Білорусь планує в поточному році отримати урожай зерна в розмірі не менше 9,2 мільйони тонн, повідомив заступник міністра сільського господарства і продовольства Володимир Гракун.

    У 2015 році в Білорусі валовий збір зернових і зернобобових (у вазі після доробки) склав близько 8,66 мільйонів тонн. Таким чином, в поточному році країна розраховує збільшити збір зернових на 6% в порівнянні з 2015 роком.

    "Є завдання отримати 9,2 мільйони тонн зерна. Ми повинні докласти всіх зусиль, щоб виконати її", - сказав Гракун на прес-конференції в Мінську в п'ятницю.

    За його словами, для цього "на поле повинна бути диктатура технології".

    "Хотіли б і більше отримати, головне - щоб було, куди його збувати", - зауважив заступник міністра.

    Традиційно Білорусь не здійснює експорт зерна і імпортує пшеницю твердих сортів, яка через кліматичні умови в республіці практично не росте.

    В даний час в країні йде посівна кампанія. За даними Мінсільгосппроду, вже засіяно 39% площ, запланованих під ярі. Південні регіони країни вже практично завершують посівну.

    "Всі ці заходи дозволять нам заготовити необхідну кількість якісних кормів і забезпечити ними тваринництво", - сказав він.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.