• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На Уманщині відкрили сучасну кролеферму
    Опубликовано: 2015-04-02 13:50:43

     

     

    Сучасна кролеферма, збудована за європейським стандартами, запрацювала на Уманщині. Наприкінці березня відбулося офіційне відкриття комплексу з виробництва кролячого м’яса в одному з найвіддаленіших сіл регіону – Юрківці.

    Проект започаткував і втілює в життя керівник ТОВ «Агроплант» Олександр Мордач, який уже більше 13 років господарює на юрківських землях та перетворив занедбане господарство в успішне та квітуче.

    – Кролеферма розрахована на вихід м’яса – 50 тис. голів на рік. Перед початком будівництва я відвідав аналогічні підприємства в Угорщині та Франції. Наш комплекс оснащений за європейськими стандартами: тут сучасне обладнання, передові технології. Кожна тварина має окрему клітку. Варто зазначити, що на кролефермі запрограмовані оптимальні показники стабільної температури та вологості, що забезпечує постійний електронний клімат-контроль у приміщеннях. Усі вони також оснащені сучасними системами вентиляції. А для опалення комплексу в холодну пору року застосовують енергозберігаючі технології – альтернативна газу: котли на дровах та брикетах, – каже Олександр Мордач.

    Варто додати, що на фермі будуть працювати десять спеціалістів. Усі вони місцеві і вже пройшли спеціалізоване навчання на цьому підприємстві. А оскільки з часом на фермі планують збудувати забійний цех, організувати комплекс із виробництва комбікормів та виготовлення брикетів, то штат буде розширюватись.

     

    За інформацією відділу з суспільно-політичних питань, регіонально-інформаційної політики та зв’язків із засобами масової інформації апарату Уманської райдержадміністрації

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.