• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Соєвий шрот, 9000 грн/т — не межа
    Опубликовано: 2015-01-26 12:21:22

    Ціни на соєвий шрот перевалили за 9000 грн/т, і це не межа, він буде дорожчати і надалі. Про це повідомляє аналітичний відділ компанії Fenix Agro.

    Після новорічних свят ринок соєвого шроту відкрився з новими високими цінами. Ринок перебуває під впливом серйозного подорожчання сировини.

    Експорт сої в поточному сезоні майже вдвічі перевищує минулорічний, активність експортно-орієнтованих компаній та зростання світової ціни робить їх головними гравцями на ринку. Ціни попиту на базисі поставки СРТ-порт сьогодні сягають 380-390 дол/т. Гривневі ціни попиту на умовах СРТ-порт озвучуються в досить широкому діапазоні — 6700-7500 грн/т. Українські переробні підприємства для закупівлі сировинної бази змушені їх наздоганяти. Так вже сьогодні закупівельні цін на сою в центральному та південному регіонах озвучувалися часто на рівні 7400 грн/т СРТ-підприємство.

    Внутрішні ціни повністю інтегрували в себе попереднє зростання світового ринку та девальвацію національної валюти. Але коливання на валютному ринку відіграє значну роль в ціноутворенні. Знецінення гривні стримує активність власників сої від продажів свого головного актива, що створює деякий дефіцит сировини на ринку, що змушує переробні підприємства надалі підвищувати закупівельні ціни, оскільки сьогодні на ринку сформувався активний попит на продукти переробки. Так, у другій половині січня закупівельні ціни будуть направлятися до позначки 7500 грн/т.

    За таких умов ціна соєвого шроту переступила позначку 9000 грн/т. Значно підвищилися мінімальні відпускні ціни. Ціни на соєвий шрот сьогодні варіюється в діапазоні — 8700 — 9400 грн/т, на умовах самовивозу.

    Стрімко зростають ціни і на соєву макуху. За тиждень ціни підвищилися на 100 — 200 грн/т — до 7700 — 8000 грн/т. Надалі ціна продовжить зростання за рахунок дефіциту на ринку сировини, девальвації гривні. Також ринок буде підтримувати високий рівень попиту на даний продукт з боку комбікормових заводів.

    Асоціація свинарів України

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.