• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціни на корми ростуть: Соєвий шрот перевалив за 8000 грн/т
    Опубликовано: 2014-11-20 11:56:35

    З цього тижня переробні підприємства підвищили відпускні ціни на соєвий шрот на 200-500 грн/т. У підсумку — відпускні ціни перевищують позначку 8000 грн/т, що приводить до зниження попиту на продукт. Але, за словами фахівців, даний факт не зможе нівелювати і подальше зростання, адже закупівельні ціни на сировину занадто високі.

    «Тиждень почався з росту закупівельних цін на сою на 700 грн/т — до 5500 — 6200 грн/т, СРТ-підприємство. Причини підвищення — девальвація національної валюти, зниження рівня пропозиції та підвищення закупівельних цін з боку експортно-орієнтованих компаній», — коментує аналітик аграрного ринку Валерія Пекін (компанія Фенікс Агро).

    За її словами експортно-орієнтовані компанії минулого тижня підвищили закупівельні ціни в гривневому еквіваленті до діапазону 5100 — 6000 грн/т.

    «Ціни в національній валюті підвищилися не тільки за рахунок девальвації, а й за рахунок зміцнення експортного ринку. Це призвело до ціни валютних контрактів до 370-380 дол/т на умовах СРТ-порт, оскільки українська соя на експортному ринку досягла позначки в 400 дол/т на умовах FOB, що обумовлене значним зростанням цін на світовому ринку двома тижнями раніше, — каже аналітик. —Слід відзначити, зниження активності аграріїв в даному сегменті, оскільки вони очікують стабілізації валютного ринку. Відпускні ціни минулого тижня озвучувалися в межах 5500 — 6000 грн/т на умовах самовивозу з господарства. Але подальше їх зростання неминуче».

    За словами аналітика, в подальшому на експортному ринку зростання цін української сої не очікується за рахунок зворотного зниження цін на ринку американської сої. Валютні контракти на умовах СРТ-порт залишаться в сформованому діапазоні — 370-380 дол/т, оскільки досягли свого максимуму.

    Асоціація свинарів України

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.