• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Украинские куры уже успели напугать словацких фермеров
    Опубликовано: 2014-03-16 16:07:03

    Словацькі фермери та виробники продуктів харчування стурбовано віднеслися до плану Єврокомісії про скасування мит на широкий спектр української сільськогосподарської продукції. Зазначимо, що ЄС запропонував на певний термін полегшити умови імпорту української агропродукції в якості підтримки України під час «кримської кризи».

    Однак європейські фермери сприйняли плани Брюсселя з пересторогою.

    Найбільше українським експортом продукції занепокоєні словацькі фермери та переробники м’яса птиці. Але птицю не постачатимуть в необмеженій кількості, тому що у Брюсселі українським підприємствам буде надана безмитна квота на імпорт.

    «На даний момент ми не знаємо, якими будуть наслідки українського агроекспорту для словацької економіки. Зараз проводиться аналіз, який визначить найбільш уразливі сектори ", сказав міністр сільського господарства Любомир Ягнатек.

    Пшеницю, найважливіший для України експортний товар, не відправлятимуть у Словаччину. Словацька Республіка покриває свої зернові потреби на 108 %. За словами Ягнатка, нею може бути більше зацікавлена Польща.

    Словаччина ж зацікавлена в українській деревині. «Ми могли б придбати навіть мільйон кубометрів ялинових та букових колод, але невідомо, чи Україна буде готова вивозити деревину», зазначив міністр.

    Таке політичне рішення не означає, що у Словаччину почнуть завозити українські продукти вже від завтра. На це звертає увагу директор Державної ветеринарної та продовольчої адміністрації СР Йозеф Біреш. У Брюсселі має бути прийнята офіційна постанова про санітарні, фітосанітарні та ветеринарні норми відповідно до яких українці зможуть здійснювати експорт.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.